wow, wild holiday season…

Ok, so first, sorry I have not posted in a while.  First I was out of the continental united states for a couple of weeks in December, then had some pet problems in early January, followed up with breaking the crap out of my leg January 16th. I cracked my Tibia clean through about 3 inches above my ankle and then the tibia split up the bone about 6 inches, followed by cracking my fibula clean through just above the split in my tibia.  I have a lovely 8″ metal plate in my leg with 15 screws now.  so I do actually have a couple of good reasons for not posting.  I just started feeling somewhat better, I got my appetite back this past Saturday and my pain is mostly manageable even though I rarely find a comfortable position to sit/lay. in

Happier news…

Sprint is finally getting an Android phone with the new 1GHz SnapDragon processor by Qualcomm (extra cool it is capable of going up to 1.5 GHz if I remember correctly). The HTC Super-sonic. Hopefully late March, early April!! finally! I’ve been waiting since October…

Next up, back to my lovely PC, most everything seems to be working just fine now, I am running with the default BIOS settings and it works at least; however the PC sits on the BIOS POST image for almost 2 minutes before it actually starts POSTing.  Not sure what to do about that, I think I need to wait for the next BIOS update to fix that, but for now… it works.

So, I used a bootable CD with Paragon Defrag on it to Defrag my Windows 7 boot HDD and then used the Fedora 12 KDE x64 Live CD to install Fedora on the HDD by shrinking my Win7 partition by 100Gigs and then installed Fedora on it.

Now, the next time I booted into Windows 7 I got a message that my copy of Windows was not Genuine.  Not sure what’s up with that, but I haven’t done anything about it, and I have not gotten the message again.

Now back to Fedora… I added the proprietary drivers for my Motherboard’s ATI Radeon 3300HD in an attempt to try to use wine to play Dungeons and Dragons Online (DDO) and a couple of other things, mostly some older games…  after rebooting, I no longer get a GUI, just a blank black screen and about 8 lines down a blinking cursor.  I can type, I can hit enter, but it does not respond.  This has been going on since January 5th or so.  Today I found out that Fedora has Virtual terminals just like FreeBSD, so very cool, I can at least get to a prompt today.  Now I cannot find any assistance online for configuring the ATI drivers so I can get them to work.  I know that a couple of versions ago they changed the command to configure the drivers, but I can’t find any helpful, current, information for this.  I am lucky I found the aticonfig command again.  I think I can figure it out from here though.  It just bugs me that the only info I could find said not to use the drivers, then if you go to Wine‘s website they tell you if you don’t use the proprietary drivers that you can expect your games not to run well.  What a pain. (not as big of a pain as my leg though)  after searching for “aticonfig linux” I found some more info…

Will try and update again this week on how things are going, I am also working on my taxes so who knows… right now I am doing it on TurboTax.com but I think I will try a couple of others before I submit, even though I have used Turbo Tax for 15 years or so.

About

One thought on “wow, wild holiday season…